27 Kasım 2024

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Muhtar Kent Vakfı, STEM Eğitimi İçin Güçlerini Birleştirdi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyeleri, Tarsus Amerikan Koleji ve Muhtar Kent Vakfı işbirliğiyle düzenlenen STEM Laboratuvarı projeleri kapsamında, öğrenciler bilimle buluşarak unutulmaz deneyimler yaşadı.

Türkiye’nin dünya çapında tanınan iş insanlarından ve Tarsus Amerikan Koleji mezunu Muhtar Kent, Tarsus Amerikan Koleji ve Tarsus SEV İlköğretim Okulu’na STEM Laboratuvarı kurulmasına katkıda bulundu. Kurulan bu laboratuvar, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyeleri’nde eğitim gören öğrenciler için önemli bir öğrenme alanı oldu.

Bilimbüs ile Bilim Yolculuğu

‘Mesafeler Bilime Engel Değil’ sloganıyla yola çıkan Büyükşehir Bilimbüs otobüsü, öğrencileri Tarsus Amerikan Koleji’ne taşıdı. Burada, ahşap atölyesi, girişimcilik, ekonomi, robotik kodlama gibi çeşitli STEM etkinliklerine katılan öğrenciler, eğlenerek öğrenme fırsatı buldu.

Gönüllü Eğitmenlerden Büyük Katkı

Proje kapsamında, yurt dışında önemli üniversitelerde okuyan gönüllü öğrenciler eğitmen olarak yer aldı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyelerinden faydalanan öğrenciler, bu eğitmenler sayesinde bilgilerini pekiştirdi ve yeni şeyler öğrenme fırsatı yakaladı.

Emre Aşkın: “Çocuklarımızı Bilimle Buluşturuyoruz”

Atölye çalışmaları hakkında bilgi veren Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyeleri Sorumlusu Emre Aşkın, projenin verimli geçtiğini belirtti. Aşkın, “Çocuklarımızın üretimle buluşmalarını, bilimi tanımalarını ve bununla ilgili çalışmalar yapmalarını destekliyoruz. ‘Mesafeler Bilime Engel Değil’ projesiyle Mersin’in tüm ilçelerine ulaşıyoruz. Bugün Tarsus Amerikan Koleji’ndeki STEM Kampı’nda, öğrenciler ekonomik kamp ve maker aktivitelerine katılım sağlıyor” dedi.

Amanda Sunderman: “Geleceğin Bilim İnsanları İçin Önemli Bir Adım”

Tarsus Amerikan Koleji Başdanışmanı Amanda Sunderman, bu tür projelerin çocukların gizli yeteneklerini ortaya çıkarmada önemli olduğunu vurguladı. Sunderman, “Amacımız, her öğrencinin bilimle tanışması. Gelecekte hangi çocuğun bir icat yapacağını bilemeyiz. Bu nedenle tüm çocuklara bu fırsatın tanınması çok önemli” diye konuştu.

Gönüllü Eğitmenlerden Tam Destek

Projede gönüllü olarak yer alan eğitmen Yusuf Taha Eker, etkinliğin hem çocuklar hem de eğitmenler için güzel bir deneyim olduğunu belirtti. Eker, “Çocuklarla buluşmak, bilim üstüne konuşmak ve onları bilgilendirmek hepimiz için değerli. Bu projeyi gerçekleştiren herkese teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin Gözünden Etkinlik

10 yaşındaki Sıla Burkev, atölyelerde öğrendikleri bilgiler için teşekkür ederken, Elif Turhan da etkinliklerden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Turhan, “Bilimbüs Otobüsü ile geldik ve Tarsus Amerikan Koleji’nde kodlama sürecini pekiştirdik. Yaklaşık 2 yıldır burada kodlama kursuna katılıyorum” dedi.