Başkan Seçer, ‘10. İnsan Kaynakları Zirvesi’ne Katıldı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Girişimci İnsan Kaynakları Derneği (GİDERİK) koordinasyonunda gerçekleştirilen ‘10. İnsan Kaynakları Zirvesi’ne katıldı.
Türkiye’nin çeşitli illerinden yaklaşık 500 kişinin katıldığı zirvede, ulusal ve uluslararası markalar ve profesyonel yöneticiler Çukurova iş dünyası ve öğrencilerle buluşarak, kurumsal ve profesyonel deneyimlerini aktardı. Zirvede ‘İK’nın En’leri Ödül Töreni’nde firmalara teşekkür plaketleri verildi.
Seçer: “İyi bir insan kaynağınız varsa, belediye başkanı için sorun baştan halledilmiş oluyor”
Programın açılışında konuşan Başkan Vahap Seçer, bu yıl 10.’su gerçekleştirilen zirvenin, günümüzün gelişmelerine, sektöre, insan kaynaklarına, istihdama ve ekonomiye katkılarının tartışıldığı bir zirve olduğunu söyledi. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 11 binin üzerinde insan kaynağına sahip şehirdeki tek kurum olduğunu söyleyen Seçer, bu tür kurumların en önemli iki desteğinin finans ve insan kaynağı olduğuna dikkat çekti. Başkan Seçer, “Belediyeler; siyasetin göbeği ve odağıdır. Oturduğumuz koltuk tamamen siyasi bir koltuk. Kentin belediye başkanıysanız alacağınız kararlarda siyaset etkilidir. Böyle bir durumda liyakatli bir insan kaynağı oluşturmak ve bunu bir kurallar silsilesi manzumesinde de yönetmek öyle kolay olmuyor. Bir belediyenin destek aldığı iki önemli bacağı vardır; birincisi finans, ikincisi de insan kaynağı. İyi bir geliriniz ve iyi bir insan kaynağınız varsa, belediye başkanı için sorun baştan halledilmiş oluyor. Yaptığınız işler daha kaliteli, gözle görülür ve takdir edilir olur ve böylelikle başarılı bir belediye başkanı olma yolunda hızla devam edersiniz” dedi.
“Kariyer Merkezi’miz karanlıkta yolunu bulamayana el feneri görevi görüyor”
Kariyer Merkezi’nin iş arayanlar için her derde deva bir kurum olarak görüldüğünü aktaran Başkan Seçer, “Kariyer Merkezi yararlı ve güzel işler yapıyor. Bir siyasi kurumda bu görevi yapmak da kolay değildir. Oranın kapısından her giren insan iş bulma umuduyla giriyor. Kariyer Merkezi her gelene, yolunu arayana, karanlıkta yolunu bulamayana el feneri görevi görüyor. Bu anlamda çok yararlı iş birlikleri, toplantılar ve çalışmalar yaptığını keyifle izliyorum” ifadelerini kullandı.
Büyükşehir Belediyesi’ne personel alımında da hem kurumsallaşma hem markalaşma hem de bölümlere göre değişmek suretiyle, torpille eleman almaktan uzak bir ciddiyetle hareket ettiklerinin altını çizen Seçer şunları kaydetti:
“Örneğin bizim Teksin birimimizde işe girmek için çok ciddi sınavlardan geçer, eğitim alırsınız. Çünkü önemlidir. O kişinin iletişim kurduğu insandır. En zor kesimle iletişim kuruyor. Ya da öğretmen; 350 öğretmenimiz, 7 bin öğrencimiz var. Biz eğitime çok destek veren ve çok bütçe ayıran bir belediyeyiz. Kesinlikle en iyi coğrafya öğretmeni, en iyi Türkçe öğretmeni olmalı. Onun için eğitim kurumlarımız her yıl üstün başarılar elde ediyor. Sanatçının torpillisi olur mu? Tiyatro sanatıyla uğraşan ya da kent orkestrasında gitar çalan, keman çalan bir insanın torpili olur mu? Bunlardan imtina ettiğimizi belirtmek isterim.”
Seçer, son olarak “Markalaşma ve dijitalleşme günümüzün en moda terimleri. Bütün kurumların bunlara uyması gerekiyor. Eğer uymuyorsanız çağa da uymuyorsunuz. Çağda yürümüyorsanız duruyorsanız bile geri kalıyorsunuz. Dünya çok hızlı sürüyor, gidiyor” diye konuşarak zirvede emeği geçen kurum ve kuruluşlara teşekkürlerini iletti.
Özada: “Amacımız istihdam ve girişimcilik gibi alanlarda kurumların ortak aklını bir araya getirmek”
Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi Müdürü ve GİDERİK Başkanı Serkan Özada ise, yakın zamanda hayata geçecek Kariyer Mersin projesinden söz ederek, “Amacımız istihdam, kariyer, mesleki eğitim, girişimcilik gibi alanlarda kurumların ortak aklını, deneyimini, bilgisini bir araya getirmek. Öğrencilerin, mezunların, gençlerin, akademik hayattan, öğrencilik hayatından iş hayatına geçiş sürecini kolaylaştıracak politikaları izlemek adına da Kampüs Mersin projesini hazırladık. Bölgemizin girişimcilik ruhunu ayağa kaldırmak üzere Garaj Mersin projemizde de çalışmalarımız sürmektedir” ifadelerini kullandı.
Vartanyan: “Onuncusu yapılıyor bu sene ve bu kolay bir şey değil”
Yazar ve Yaşam Atölyesi Kurucusu Aret Vartanyan da, “Mersin’in gerçekten bende çok özel bir yeri var. İnsanını ayrı, coğrafyasını ayrı seviyorum” dedi. Zirvede bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen Vartanyan, “Artık yüzlerce etkinlik yapılıyor ama bu etkinliği çok az sayıdaki iyi etkinliklerden biri olarak tanımlayabilirim. Gerek hazırlanış gerek verilen emek gerek buradaki 500’ü aşkın insan. Bu sene onuncusu yapılıyor ve bu kolay bir şey değil. Her seferinde taş üstüne taş koyarak biraz daha iyi gittiğini görüyorum. Bu sene en iyi haline gelmiş ve seneye daha da iyi olacaktır” diye konuştu.
Şener: “Belediyenin dijitalleşmeyi önemsemesi çok önemli”
NomuPay Türkiye Genel Müdürü, Sabancı ve Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ergi Şener, Mersin’de olmaktan ve böyle bir zirvede yer almaktan dolayı mutluk duyduğunu ifade ederek, “Konumuz dijitalleşme. Mersin çok önemli bir ilimiz ve belediyenin Mersin sanayicileriyle, akademi dünyasıyla, STK’larıyla ve tabi ki halkıyla dijitalleşmeyi önemsemesi çok önemli. Çünkü yeni dönemde de ne yaparsak yapalım hep dijital odaklı işler yapmamız gerekiyor. Bunu işimizin merkezine koymamız ve farkındalığımızı artırmamız gerekiyor. Bu doğrultuda bu tarz çok önemli katılımcılarla gerçekleşen zirve gerçekten önemli ve tabi ki belediye nezdinde destek olması da ayrıca önem arz ediyor” dedi.
Kalkan: “Dijitalleşme konusunda bir arada olmak bizim için çok değerli”
Reeder CEO’su Özlem Kalkan ise, Teknoloji sektöründe yer alan bir kadın olarak böyle bir zirveye katılmanın kendisi için çok değerli olduğunu belirtti. Kalkan, “İstanbul dışında insan kaynağı konusunda, özellikle teknoloji sektöründe bir kadın olarak dijitalleşme çağında bu konuda bir arada olmak, katılımcılara önemli vurgular yaparak iz bırakmak bizim için çok değerli” ifadelerine yer verdi.
Kayhan: “Şehirdeki arz ve talebin buluşması çok değerli”
Çağ Üniversitesi Kariyer Merkezi Müdür Yardımcısı ve Öğretim Görevlisi Eda Kayhan ise, Mersin Büyükşehir Belediyesi ile birlikte daha önce birçok etkinlik gerçekleştirdiklerini aktararak, bu tür etkinliklerin şehrin dinamikleri açısından oldukça önemli olduğunu vurguladı. Kayhan, “Burada işverenler, kurumlar, üniversiteler ve öğrenciler var. Şehirdeki arz ve talebin buluşması, kurumların ve öğrencilerin birbirinden haberleri olması açısından çok değerli olduğunu düşünüyorum. Ayrıca yaptığımız her etkinlik bu da dahil olmak üzere alanında hep ilk oluyor. Bunun devamının da gelmesini istiyorum ve bu anlamda da her zaman destek olduğumuzu belirtmek istiyorum” ifadelerine yer verdi.
Alanında uzman isimler, iş dünyası ve öğrenciler ile buluştu
Zirvede; Psikolog, Yazar ve Eğitimci Prof. Dr. Üstün Dökmen tarafından ‘İş Dünyasında ve Özel Yaşamda Kaliteli İletişim, Yaşama ve Çalışma Sevinci’ üzerine konuşulurken; ‘İş Dünyasının Geleceği ve İnovasyon’ başlıklı konularda da yazar ve Yaşam Atölyesi kurucusu Aret Vartanyan moderatörlüğünde, NomuPay Türkiye Genel Müdürü, Sabancı ve Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ergi Şener ile Reeder CEO’su Özlem Kalkan tarafından konuşmalar yapıldı. Dr. Öğretim Görevlisi ve Eğitmen İpek Aldatmaz Şener’in moderatörlüğünde de ‘İlham Veren Liderlik, Yeni Çalışma Modelleri, Çalışan Bağlılığı’ konu başlıklarında Bpet CEO’su Yücel Koç, Arçelik Türkiye Pazarlama Direktörü Esra Rodop ve SOCAR Türkiye İnsan Kaynakları İş Ortağı Direktörü Mahmut Toprak tarafından konuşmalar yapıldı.
Zirvede yer alan Prof. Dr. Üstün Dökmen’in ‘İş Dünyasında ve Özel Yaşamda Kaliteli İletişim, Yaşama ve Çalışma Sevinci’ üzerine konuşmasını da dinleyen Seçer, Dökmen’e teşekkür plaketi verdi.