Büyükşehir’den Otizmli Bireyler İçin Yeni Bir Adım
![73802520250206085918](https://www.camlibelmedya.com/wp-content/uploads/73802520250206085918-1024x683.jpg)
Mersin Büyükşehir Belediyesi, otizmli bireylerin ve ailelerinin AVM’lerde rahatça dolaşabilmeleri için “Otizm Saati” etkinliği düzenledi. Seslerin ve ışıkların kısıldığı etkinlikte, otizmli bireylerin sosyal hayata katılımı desteklendi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi, otizmli bireylerin hayatın her alanında yer alabilmeleri için çalışmalarını sürdürüyor. Kızkalesi Rotary, Kızkalesi Rotaract, Sayapark AVM işbirliği ve Mersin Otizm Derneği’nin destekleriyle “Otizm Saati” etkinliği düzenlendi. Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı’nın katkılarıyla gerçekleştirilen etkinlikte, seslerden ve ışıklardan etkilenen otizmli bireylerin ve ailelerinin AVM’lerde özgürce dolaşabilmeleri için ortam düzenlendi.
Sesler ve Işıklar Kısıldı, Otizmli Bireyler Rahat Etti
Etkinlik kapsamında, AVM’deki sesler ve ışıklar belirli bir süre için kısılarak, otizmli bireylerin daha rahat ve huzurlu bir ortamda alışveriş yapabilmeleri sağlandı.
Gerboğa: “Amacımız, Otizmli Bireylerin Toplumsal ve Sosyal Hayata Karışması”
Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Engelliler Şube Müdürü Abdullah Gerboğa, “Otizm Saati isimli bu proje kapsamında; AVM’nin ışıkları, sesleri kısılarak otizmli bireylerin kullanımına uygun hale getiriliyor. Burada amaç hem farkındalık yaratmak hem de otizmli bireylerin toplumsal ve sosyal hayata karışması.” dedi.
“Hizmetlerimizle, Otizmli Bireylerin Her Zaman Yanındayız”
Gerboğa, “Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak otizmin farkındayız. Hizmetlerimizle otizmli bireylerin her zaman yanındayız. Gerek Otizm Aile Danışma Merkezimiz, gerek Engelsiz Yaşam Merkezimiz, gerekse de Engelsiz Yaşam Parkımızla hizmet vermeye devam ediyoruz. […] Mersin halkına çağrımız, otizmin farkında olmaları. Çünkü onlar; biz fark edersek sosyal yaşantıda, hayatta, eğitimde, hayatın her yerinde etkin olabiliyorlar.” diye konuştu.
Ailelerden Teşekkür
Otizmli bir bireyin annesi olan Mersin Otizm Derneği Başkanı Hatice Gevher, “Kendimizi dışlanmış ve terkedilmiş gibi hissediyorduk. […] Etkinliğin yapılmasına çok mutlu olduk. Otizmli çocuğumla alışverişe gitmek çok sıkıntıydı, biz de iyi olacağını düşündük.” diyerek, emek verenlere teşekkür etti.
Mersin Otizm Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ceyda Boymul, “Otizm, hızla ilerleyen bir rahatsızlık. Buna toplumun bilinçli bir şekilde yaklaşması lazım. […] Otizmli bireyler şu anda toplumda dışlanmakta, istenmemekte ve yalnızlaştırılmakta. Biz, toplum olarak sahip çıkılmasını istiyoruz.” dedi.
Mersin Otizm Derneği kurucularından İlknur Obaoğlu ise, “Benim oğlum 26 yaşında ve seslerden etkileniyor. […] Biz de çok hafif görünebiliyor ama onlar da beyine resmen baskı yapan bir ses geliyor ve tetikleniyor. […] Bir alışveriş merkezine gelemiyoruz. Artık toplumun otizmi fark etmesini istiyoruz.” ifadelerini kullandı.