Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2023 yılı Nisan Ayı Olağan Toplantısının 1. Birleşimi Başkan Vahap Seçer’in başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis toplantısında Birimlerden Gelen 29, Komisyonlara Havale Edilen 16 ve gündem dışı 2 madde olmak üzere toplam 47 madde görüşüldü.
2022 Yılı Faaliyet Raporu oy çokluğuyla kabul edildi
‘Mersin Büyükşehir Belediyesi 2022 Yılı Faaliyet Raporu’ görüşülürken oturumu Meclis Birinci Başkan Vekili Mehmet Çelik yönetti. Görüşmelerin ve değerlendirmelerin ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi 2022 Yılı Faaliyet Raporu Meclis toplantısında oy çokluğuyla kabul edildi. Toplantıda ayrıca Denetim Komisyonu Raporu Meclis üyeleri tarafından görüşüldü.
Meclis toplantısında 1 yıl süre ile görev yapmak üzere gizli oy ile Büyükşehir Belediye Encümeni’ne 5 üye ve işari oylama ile de İhtisas Komisyonları seçimi yapıldı.
“Mersin Belediyesi güçlüdür”
Meclis üyelerinin 2022 yılı Faaliyet Raporu değerlendirmelerinden sonra konuşan Başkan Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin; Türkiye’nin en önemli stratejik kentlerinden birini yönettiğini ve güçlü bir mali disiplininin olduğunu vurgulayarak, “Biz güçlü bir belediyeyiz. Ben borçların, olumsuzlukların ya da toplumu manipüle ederek ajite ederek, başarısızlığın arkasına sığınan bir siyasetçi olmadım bugüne kadar. Mersin Belediyesi güçlüdür. Mersin Belediyesi, ki bütün belediyeler genel bütçeye vergi gelirlerinden paylarını alırlar, öz kaynakları vardır. Bütün bu kaynaklarıyla 5 yıl süreli yapacakları stratejik plan çerçevesinde yıllık yatırım programları çerçevesinde halka hizmet götürürler” dedi.
“Gelir bütçesinde gerçekleşme oranı 93.2, giderde 92.7”
Gelir ve gider bütçelerindeki gerçekleşme oranlarının tutarlılığına dikkat çeken Seçer, “Geçen yıl 5 milyar 88 milyon lira gelir bütçemizin gerçekleşme oranı yüzde 93.2, gider bütçemiz ise 5 milyar 932 milyon, yüzde 92.7 gerçekleşme sağlamışız. Bu mali disiplin demektir. Şu anda Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin mali disiplini o kadar iyi duruma gelmiştir ki devraldığı dönemdeki 400 milyon dolarlık borcu 115 milyon dolar seviyesindedir. Diyorlar ki ‘Gelir bütçenizin yüzde 10’u, 15’i gibi öz kaynaklardan kullanıyorsunuz bunu artırmanız lazım’. Hükümet sanki bana cebinden gönderiyor. Bu çok abes bir şey. Bunlar kanunla belirlenmiş. Öyle bir algı yönetimi yapılıyor ki sanki biz isteyince bu para bize geliyor, sanki engelleme, ayrımcılık yapılmıyor. Bu eleştirileri yapıyorsunuz ama bu para bizim yasal hakkımız, sizin de yasal hakkınız belediyeler olarak. Bunun partisi yok, kanun çerçevesinde alırsınız paranızı” ifadelerini kullandı.
Başkan Seçer, uluslararası kredi kuruluşlarından Fitch’in yayınladığı raporda Türkiye’de mali tablosu en iyi olan 9 belediyeden birinin Mersin Büyükşehir Belediyesi olduğunu söyledi.
“İmkânlardan Cumhur İttifakı belediyeleri kadar Millet İttifakı belediyeleri yararlanmıyor”
Büyükşehir’in sağladığı mali disiplini çok zor şartlarda gerçekleştirdiğini belirten Seçer, “Bana ‘İller Bankası’ndan Cumhur İttifakı’na mensup belediyelerin yararlandığı kadar muhalefetin belediyeleri yararlanıyor’ diyebilir misiniz? Bakanlıkların, kurumların, Türkiye Belediyeler Birliği’nin sağladığı hibelerden, imkânlardan Cumhur İttifakı’na mensup belediyeler kadar Millet İttifakı’na mensup belediyeler yararlanıyor mu? Kocaman bir hayır, yararlanmıyor. İnsan mukayese ederken, değerlendirme yaparken adaletli olmalı diye düşünüyorum” dedi.
“Hiçbir idare kanun dışı bir eylem içerisinde olamaz”
İşten çıkarma ve işe iadelerle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Seçer, işten çıkarmalarda yasalara aykırı hiçbir harekette bulunmadıklarını söyledi. Seçer, “Hiçbir idare kanun dışı bir eylem içerisinde olamaz. 11 bin kişinin çalıştığı bir kurumda işe girişler, çıkışlar olur. Bunun gerekçeleri olur. Ama kanun, nizam ne gerektiriyorsa o yapılır. İşe iadeler olur, yasal olarak başlatırsınız, ‘Bu bize yararlı’ diyorsanız devam ettirirsiniz. Ama değilse tazminatını ödersiniz bu işi bitirirsiniz ve daha karlı olursunuz. Çünkü yararlanamıyorsunuz” diye konuştu.
‘Ekmek kuyruğu’ eleştirisine yanıt; “Bu iktidarınıza yakışmıyor, bana değil”
Bir Meclis üyesinin, ekmek üretiminin yetersiz olduğuna dair iddiasına yanıt veren Başkan Seçer, Halk Ekmek olarak farklı çeşitlerde günlük 65 bin ekmek üretimi yaptıklarını belirterek, “Elbette çok daha fazla olması gerekir. Bunlar sosyal politikalar çerçevesinde yapılır. ‘Orada kuyruklar oluşuyor. Bu yakışmıyor’ denildi. Bu yakışmıyorsa iktidarınıza yakışmıyor, bana değil. Yani ucuz ekmek almak için sabahın kör karanlığında insanlar ekmek kuyruğuna girmişse, demek ki vatandaşın durumu bu. Ancak ben mevcut imkanlar ve kapasitem dahilinde Türkiye’nin en ucuz ekmeğini üretip satıyorum” dedi.
“Bizim hibelerimiz iki ileri bir geri bekliyor”
2022 yılında Euro bazında 4 milyon 186 bin Euro yurt dışından hibe aldıklarını ifade eden Başkan Seçer, yurt içinden hibe alamadıklarını da vurguladı. İlçe belediyelerine yurt içinden daha çok hibe geldiğini ancak Büyükşehir Belediyesi olarak kendilerinin böyle bir kaynağı olmadığına dikkat çeken Seçer, “Bizim milyon dolarlar hibelerimiz iki ileri bir geri bekliyor. Örneğin FRIT II kapsamındaki önemli bir projemiz Mezitli. Şimdi ihalesine çıktık nihayet. O kadar uzuyor ki bu işler. Artık İller Bankası’ndan mı kaynaklı, yoksa bu fonları bize aktaran bankalardan, kurumlardan mı kaynaklı bilemiyorum. Biliyorum da bilemiyorum. Biz bu ihaleyi yapana kadar 17 milyon Euro’luk Mezitli İçme Suyu Şebekesi Projesi 50 milyon Euro’ya çıkmış. Hala biz bir kazma vuramadık. Tömük hizmet bekliyor. Homurlu, Kazanlı bekliyor. 7 milyon Euro civarında. Bunların bir kısmı hibe. Örneğin Mezitli hibe. Konuşacaksak bunları konuşalım” ifadelerini kullandı.
“Bir kentin turizmi gelişecekse Turizm Bakanlığı’nın özel bir gayret göstermesi lazım”
Turizm alanları konusunda da belediye ve yerel yönetimler olarak üzerlerine düşeni yaptıklarını ifade eden Seçer, “Makro projeleri yapan kurum Turizm Bakanlığı’dır. Bir kentin turizmi gelişecekse Turizm Bakanlığı’nın özel bir gayret göstermesi lazım. Ama biz de belediye olarak kent merkezimizde günübirlik geziler ya da yerli turistin gelebilmesi, ağırlanabilmesi için önemli düzenlemeler yapıyoruz. Ama bizim bu gayretlerimiz Türkiye’nin ya da dünyanın sayılı turizm kenti olması için Mersin’e yetersizdir. Bunun Turizm Bakanlığı eliyle yapılması gerekirdi. Turizme yönelik 22 yıldır bir şey yapılmadı. Buraya insan gelecek, havaalanı lazım. 2013’te temeli atıldı, 2023 yapılmadı” diye konuştu.
“Ben her yurttaşıma adaletli hizmet götürmekle mükellefim”
Katı Atık Bertaraf Tesisi hakkında da açıklamalarda bulunan Başkan Seçer, Bozyazı Gözsüzce’de Orman Genel Müdürlüğü’nden tahsisi alınan bir yer olduğunu ve Aydıncık, Bozyazı, Anamur, Gülnar ile Mut’un atıklarını o bölgeye çekeceklerini söyledi. Başkan Seçer, “22 milyon Euro hibe geliyor ve bu hibe -mahkeme sürecinden dolayı- belli bir süre kullanılmadığı için geri gidiyor. Orada bir sorun var. Ben rozetimi çıkartmış bir belediye başkanıyım. Ben kentimin her köşesine, bölgesine, her yurttaşıma adaletli hizmet götürmekle mükellefim. Vicdani, insani, idari ve hukuki olarak da böyle davranmak zorundayım” dedi.
“Her yıl milyonlarca lira taşıma ücreti ödüyoruz”
Aydıncık, Bozyazı, Anamur, Mut ve Gülnar’ın, geçmişte atıklarını ormana vahşi depolama yöntemi ile döktüklerini hatırlatan Başkan Seçer “Belediye Başkanları burada. Bizim yönetim iş başına gelene kadar oranın katı atıkları, evsel atıkları, fabrika atıkları nereye dökülüyordu? Ormana, vahşi depolama yapılıyordu. Gilindire Mağarası’nın yolu üzerine. Aynı şekilde Mut’ta Gülnar’da ormana döküyordu. ‘Bu facia, bunu biz taşıyalım’ dedik, Silifke’ye getiriyoruz. Her yıl milyonlarca lira taşıma ücreti ödüyoruz arkadaşlar. Bu para kamunun kaynağı” dedi.
Hayvan barınakları hakkında yöneltilen eleştirilere yanıt veren Başkan Seçer; Silifke’de ki barınağın yeni bittiğini ancak Mut’ta yapmak istedikleri barınak için Orman Bakanlığı’ndan kullanılmayan bir tesis alanının tahsisini istediklerini ancak aylar sonra ‘Talebiniz reddedilmiştir’ yanıtı aldıklarını söyleyen Seçer, “Belediye devletin yasal, anayasal bir kurumu. İstediğimiz yer orman alanı da değil, kullanılmayan bir tesis alanı. Şimdi bunlara hız kazandırılmazsa, bu çalışmalarımızı biz nasıl yapacağız arkadaşlar?” diye konuştu.
Dar gelirli vatandaşlara dağıtımı yapılan gıda kolilerinde partizanlık yapıldığı iddialarını net bir ifade ile reddettiğini söyleyen Başkan Seçer “ ‘Yandaşlara dağıtılıyor, partililere dağıtılıyor’ iddiaları geldi, bunu asla kabul etmem. Kesinlikle, ‘Bu mahalleye verilsin, buraya verilmesin’ , ‘Burada bizim adamlar var, burada yok’ böyle bir ayrımcılık yok. 120 bin civarında bir koli dağıtımı gerçekleştiriliyor, sadece Ramazan kolisi. Daha öncede 15 binin üzerinde, depremzedelere dağıtım yapmıştık. Bunları da sırf gösteriş olsun, koli olsun diye değil, gerçekten içerisinde 15-20 gün küçük bir aileye yetecek gıdalar var. Bu konuda bu eleştirileri şikayetleri art niyetli bulurum” dedi.
“Öğrencilerimiz her şeyin en iyisine layıktır”
Mersin’in öğrenci şehri olmasını istediklerini ve bu doğrultuda çok önemli çalışmalara imza attıklarının altını çizen Başkan Seçer şunları kaydetti: “Mersin öğrenci kenti olsun. Herkes sahilleri ranta açar, ben öğrencilere açıyorum. Belediyelerde böyle denize nazır, leb-i derya, muazzam yerler, araziler hep ranta açılır. Ben vatandaşıma açıyorum. ‘Öğrencilerimiz her şeyin en iyisine layıktır’ deyip en güzel yerlerde okuma salonları yapıyoruz. Birçok mahallede yapıyoruz. Özellikle çok kalabalık ailelerin yaşadığı bölgeler var. Çocuk ders çalışamıyor. Bizim yaptığımız eğitim destekleri, dershaneler, öğrenci bursları, üniversitelerin kapısında şu anda 6 TL’ye üç kap yemek veriyoruz. Türkiye’nin en ucuz, her türlü imkanı olan toplu taşıma araçları Mersinde öğrencilerimizin emrine 1 TL’ye amade, böyle bir ücret yok Türkiye’de.”
Metro için ‘Barış Projesi’ diyen Başkan Seçer, projeyi revize ettiklerini ve 30 km’ye çıkardıklarını hatırlattı. Revize yapılan proje için ÇED görüşünün bahane edildiğini ifade eden Başkan Seçer, “Mevcut proje içerisinden yaklaşık 300 metrelik bir mesafe başka bölüme girdi. Bakın nasıl kılıf buluyorlar; ‘Biz ÇED olmadığı için metro kredisini onaylamıyoruz’. Gözünüzün önünde doğa katliamı yapılıyor, ormanlar talan ediliyor, kıyı talan ediliyor 10 günde ÇED’i çıkıyor. 2 yıldır iki ileri bir geri. Kurum görüşlerinde problem yok. Onayı bekliyoruz. Benim mali tablolarımda problem var mı? Siz bana 2021’in Ağustos ayında Meclis’ten 900 milyon lirayı alabilirsin diye vermediniz mi? Üzerinden 2 sene geçiyor. Ağustos’ta 2 yıl dolacak. Bunu niye onaylamazlar? Benim tablom ortada. Bana 400 milyon dolarlık bir mali tablo devrettiniz. Şu anda 115 milyon dolar borcu olan bir belediyeye siz niye zulüm edersiniz? Meclis neden bize yardımcı olmaz? Sayın Tanrıverdi söyledi; ‘Biz meclis olarak finansman bulmasına yardımcı olamadık’ dedi. Doğru söylüyor. Yazıktır, günahtır, Euro 20 TL oldu. 2 yılda ben dünya iş yapardım. Siz niye Mersin’in istikbalini engellediniz? Niye Mersin’in 2 yılını çaldınız?” dedi.
“Metro konusunda alınan bütün kararlar bal gibi engellemedir, siyasi kararlardır”
Mersin Metrosuyla ilgili Ankara’nın kararlarının siyasi engelleme çalışmaları olduğuna vurgu yapan Başkan Seçer, Metro konusunda yurtdışından finansman bulduğunu ancak Türkiye’nin mali durumu nedeniyle verilmediğini aktardı. Seçer şunları söyledi: “Bu konuda alınan bütün kararlar tek kelime ile bal gibi engellemedir, siyasi kararlardır. ‘Hizmet gitmesin, Vahap Seçer başarısız olsun’ mantığıdır. Metroyla ilgili çok yazık ettik. Bunu ben değil iktidar yaptı. Metroyu hiçbir belediye merkezi hükümetin onayı, izni olmadan yapamaz, ihaleyi hiç yapamaz. Sen Mersin Büyükşehir Belediyesi metro projesini yatırım programına alan hükümetsen devamını getirmesini sağlayacaksın. Bunu siyasi saiklerle engellediğin noktada Mersin halkına kötülük yaparsın. Çıkıp ortalığa ‘ÇED raporu alınmamış’ deyip bu uydurma gerekçeyle de siyasi etiğe sığmayan yalanlar ortaya koymayın. Bunu yapmayın.”
“Güneş balçıkla sıvanmaz, biz başarılı belediyeyiz”
Büyükşehir olarak başarılı çalışmalara imza attıklarını söyleyen Başkan Seçer, “Biz başarılı bir belediyeyiz. Güneş balçıkla sıvanmaz. Çok da güzel işler yapıyoruz. Siz tarihimizde görmediğimiz kalitede yollar görüyorsunuz. Tarihinde görmediği şekilde adaletli bir hizmet alıyor Mersin halkı. Sosyal hizmetlere tarihinde görmediği bütçeler ayırıyoruz. 2019’daki bütçemizle bugünkü bütçemizin arasındaki fark yaklaşık olarak 5 katı. Şu anda 10 milyar 660 milyon TL. O zaman 2 milyar 255 milyon TL bütçe ile geldik. O bütçeyi de biz yapmadık. Zaten yüzde 75 gerçekleşme oranı vardı. Sonra bütçe gerçekleşmeleri yüzde 98’lere, yüzde 99’lara çıktı” diye belirtti. 2022 yılı performansının yüzde 88.48 ile çok yüksek bir oran olduğuna dikkat çeken Başkan Seçer, elde edilen başarıdan ötürü, çalışma arkadaşlarına, en alt kademeden en üst kademeye kadar emek veren mesai arkadaşlarına, katkı sunan Meclis üyelerine ve verdikleri destek için Mersin halkına teşekkür etti.
Mersin’de merkezi hükümet tarafından yapılması gereken pek çok hizmetin yapılmadığını hatırlatan Başkan Seçer, “22 yılda her ay vergi gelirlerinden 5.,6.,7. sırada size para ödeyen Mersin’e ne yaptınız? Havaalanını mı bitirdiniz? Çeşmeli-Taşucu otoyolunu mu bitirdiniz? Sahil yolunu mu bitirdiniz? Ne yaptığınızı bana söyleyin. Mersin Büyükşehir Belediyesi mevcut bütçesi, mevcut kredi imkanları ile olabilecek en iyi işi yapıyor” dedi. Cumhur İttifakı’na mensup bir Meclis üyesinin kentsel dönüşümü kendilerinin yapacağını söylemesi üzerine de Başkan Seçer, şunları söyledi: “‘Kentsel dönüşümü biz gelince yapacağız’ diyor. O da hayal aleminde. 22 yıldır iktidar. Kentsel dönüşüm öyle basit işler değil. Bakanlığı’nda TOKİ aracılığıyla ya da başka kurumlar aracılığıyla destek vermesi gereken çok faktörlü bir mesele. Kolay bir şey değil” diye ifade etti.
“İmar konusunda yol almak için her türlü gayreti gösteriyoruz”
İmar planlarının ilerlemediği yönündeki eleştirilere ise Başkan Seçer, “Bunlar boyacı küpü değil batırıp çıkarasınız. Çok netameli işler ama Mezitli’de çok çok önemli bir mesafe alındı. Yenişehir öyle, Toroslar kısmen, Akdeniz zaten geç başladık. Çünkü zaman alıyor. Onlar devam ediyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı nazım imar çalışmaları değil ki mesele. 1/1000’liklerini ilçe belediyeleri yapacak. Bunu hakka, hukuka uygun yapacak. Doğru, dürüst yapacak. Bunlar süratle yapılırsa biz de katkı sunuyoruz. Yol almak için her türlü gayreti gösteriyoruz” cümleleriyle yanıt verdi.
“İkinci 5 yılda ilk icraatımız Toplu Konut olacak”
İkinci 5 yılda ilk icraatlarının Toplu Konut olacağını belirten Seçer, “Farklı formüller üzerinde çalışıyoruz. Bunu yarın yaparız dersem yalan söylerim. Bir dahaki döneme hazırlanıyoruz. Bir dahaki dönem Allah kısmet ederse, belediye idaresi halk tarafından bize verilirse yapacağız” ifadelerini kullandı.
“Mersin Mersin olalı bu kadar kaliteli yollarla tanışmadı”
Mersin’de Mersinlilerin hiç görmediği yol çalışmalarını gerçekleştirdiklerini de vurgulayan Seçer, 2022 yılında 1,5 milyon ton asfalt kullanıldığını, 2 bin 200 km sathi kaplama yapıldığını söyledi. Seçer, “Tarsus’a ilk kez 2 bin 200 metre bulvar açan yönetim biziz. Tarsus Tarsus olalı bu kadar kaliteli yollarla tanışmadı. Bunun da hakkını verin. Mersin de Mersin olalı bu kadar kaliteli yollarla tanışmadı. Bizim dönemimizde tanıştı. Ben bunu her gittiğimde duyuyorum. Anamur’a gidin. Anamur sahil yolunu da yaptık. Yani tarihinde olmadığı kadar güzel altyapı yaptık. Gülnar’a da Mut’a da, Yenişehir’e de Akdeniz’e de. Mesele sadece yeni yol açmak değil. Her yere yol açamazsınız, ihtiyacı olan yerlere açarsınız. Mevcut yolların ihyasından bahsediyorum. Mevcut yollara bakın. 3. Çevreyolu’nu yeniliyoruz. 4 Çevreyolu’nu yeni açtık. 7 Kardeşler kavşağında biten yolu GMK’ya, D-400’e bağlıyoruz. Şimdi 980 metrelik bölümü bitti. Karayolları’ndan bir rakam verebilir misiniz 4 yılda Mersin’de ne kadar yol açtı? Beni eleştirenler şu otoyolu bir yapsalar keşke. 2 bin 200 kilometre sathi kaplamayı, 1,5 milyon ton asfaltı beğenmiyorsunuz” diye konuştu.
“İyi sonsuza gider. Tarım da bunu hak ediyor”
Tarımsal destekleri her zaman artıracak çalışmalar yapacaklarını söyleyen Başkan Seçer, “İyi sonsuza gider. Tarım da bunu hak ediyor. İyi işler yaptığımızı da bilmenizi istiyorum. Hayvancılık, sulama borusu, fide, fidan desteği, her alanda sonuç alıcı çalışmalar yaptığımızı söyleyebilirim. Bir araba garajda kapalı kalırsa arıza yapar mı? Sorun yapar mı? Demek ki biz çalışan arabayız. Arıza yapmamız da olasıdır. Arıza yapıyoruz, alet ekipman eskiyebilir, herhangi bir sorun olabilir ama yol alıyoruz. Araba yol alıyor bu önemli, yatmıyor garajda” ifadelerine yer verdi.
“Sosyal Hizmetlerin bütçesi 8-9 kat arttı”
Başkan Seçer, Büyükşehir’in bütçesinin 4 kat arttığını fakat sosyal hizmetlere ayrılan bütçenin 8-9 kat arttığını belirterek, “Bizim farkımız bu. Ben de bu konuda olumlu yaklaşıyorum. Dönemsel olarak özellikle pandemi bunu gerektirdi. Deprem dolayısıyla yaşadıklarımız. Belki ona ilave bütçe arttıracağız. Çünkü evdeki hesap çarşıya uymuyor bu anlamda da” dedi.
“Çalışma arkadaşlarımdan son derece memnunum”
Belediye personelinden memnun olduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Seçer, “Siyasi mülahazalarla yapılan toplu sözleşmeler, sırf ‘Çalışana şirin görüneyim, seçime yönelik hamle yapayım’ diye yapılan çalışmalar üst üste birikiyor, koca bir sorun dağı haline geliyor belediyelerde. Şu anda biz de en düşük ücret sosyal hakları ile beraber ortalama bir yıla vurduğunu zaman ortalama 10 bin 300 lira, bu en taban ücret. Ben personellerimden, çalışma arkadaşlarımdan son derece memnunum. Onların da alın terlerinin, emeklerinin karşılığını hakça alması yönünde çalıştığımı bilmelerini isterim” dedi.
13 yıldır devam eden Erdemli Hali’ni çok kısa sürede bitirdiklerini anlatan Seçer, “Çok güzel bir kompleks oldu. Şu anda depremzede kardeşlerimiz orada. Yeni yerlerine geçmesi için dükkan sahiplerinin yılbaşını beklemesi gerekecek çünkü kira süreleri o zaman doluyor. Yılbaşında ihaleye çıkacağız, açık artırma usulü ihalemizi yapacağız. Daha farklı yöntemler konusunda çok ısrarcı oldum, ilgililerle de görüştük ama çözüme ulaşamadık” ifadelerine yer verdi.
Mersin, Adıyaman ile kardeş şehir oldu
Meclis toplantısında ayrıca Adıyaman Belediyesi ile Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kardeş şehir olması ile ilgili konu görüşüldü ve ilgili madde oy birliğiyle kabul edildi. Konuyla ilgili konuşan Başkan Seçer, Büyükşehir olarak Adıyaman’da deprem sonrası yaptıkları faaliyetlerden söz etti. Başkan Seçer, “Adıyaman’da 670 konteynerlik bir konteyner kent yapıyoruz. Bu yeri bize AFAD sağladı. Biz de şu anda işbirliği halinde bu çalışmaları yapıyoruz. Belediye ile de işbirliğimiz var. Adıyaman Belediye Meclisi’nden geçmiş bu karar. Bize sordular, ‘Hay hay!’ dedik. Yaptığımız kardeş şehir teklifinin kabul edilmesi için de sizlere teşekkür ediyorum” dedi.